דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת נוטלה משני מרכיבים בלבד
עוגת נוטלה טעימה ללא קמח
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 175 מעלות.
  • 2 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים (שלמות!) במהירות גבוהה במשך 7 דקות עד שהקציפה תפוחה ושילשה את נפחה.
  • 3 בינתיים בקערה המתאימה למיקרוגל מחממים טיפה את שוקולד הנוטלה עד שהוא מזכיר מרקם של שוקולד מומס והוא נוח לקיפול.
  • 4 מעבירים את הקציפה לקערה נוחה לקיפול ומוסיפים אליה את הנוטלה.
  • 5 מקפלים את קציפת הביצים לנוטלה (זה לוקח זמן אבל זה קורה).
  • 6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בין 25-30 דקות בחום של 175 מעלות בתנור שחומם מראש. העוגה תצא תפוחה ואז תאבד מגובהה ותחזור לגובה ההתחלתי שלה.
  • 7 מצננים אותה לחלוטין ואז מכניסים למקרר לשעתיים לייצוב סופי, אבל זהו - יש לכם עוגה מוכנה לחג הפסח.
  • 8 מפדרים באבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 העוגה לא גבוהה בגלל שאין פה קמח משום סוג. בבקשה, לא להתפתה להוסיף קמח - ככה העוגה אמורה להיות.
  • 2 אין פה גם סוכר אבל אל דאגה, העוגה יוצאת מתוקה אבל לא מדי. גם פה, בבקשה, אין צורך להוסיף סוכר.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר. זמן ההכנה כולל את זמן התייצבות העוגה במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 35.1% 16.8% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב