דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות טחינה לפסח
עוגיות טחינה לפסח
עוגיות טחינה לפסח
גם בפסח אפשר להכין עוגיות טחינה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (עוגיות טחינה לפסח בגודל בינוני)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערה בינונית שמים את כל המצרכים היבשים, ומערבבים בעדינות לפיזורם האחיד.
  • 3 עושים גומה, לתוכה שופכים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים - תחילה בעזרת כף ואז בעזרת הידיים. תתקבל תערובת במרקם של פלסטלינה או מרציפן.
  • 4 בעזרת ידיים מעט רטובות לוקחים כמות קטנה מהעיסה ויוצרים כדור בגודל של אגוז. פוחסים טיפה ומניחים בתבנית אפייה. שומרים על רווח מכיוון שהעוגיות מתפשטות.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות. הן תהיינה מעט רכות ואז תתקשנה בצינון.
  • 6 מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מי שרוצה להגדיל את הערך התזונתי יכול להשתמש בטחינה משומשום מלא באותה הכמות.
  • 2 מומלץ להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי.
  • 3 העוגיות במתיקות עדינה. מי שאוהב מתוק יותר יכול לפדר באבקת סוכר לאחר שהעוגיות הצטננו.
  • 4 אני קישטתי עם פיסטוק אבל אפשר פקאן, שקד וכדומה, או לא לקשט בכלל - לבחירתכם.

הערך התזונתי לא כולל את קישוט הפיסטוק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)87430
חלבונים (גרם)0.98 4.84
פחמימות (גרם)1051
מתוכן סוכרים (גרם)3.58 17.76
שומנים (גרם)4.63 22.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 2.79
נתרן (מ"ג)6.0630.03
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0.05
מים (גרם)2.3411.61
ויטמין A (מק"ג)0.050.27
ויטמין B (מ"ג)0.170.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.66
ויטמין B5 (מ"ג)00.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.110.56
ויטמין C (מ"ג)0.462.3
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)4.9524.56
ברזל (מ"ג)00.02
מגנזיום (מ"ג)0.090.43
זרחן (מ"ג)0.110.56
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)1.276.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 29% 6.1% 64.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.