דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (מס` מקרונים מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מקרון חמאת בוטנים וריבה
מקרון מיוחד וטעים
  • 1 טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים ואבקת הסוכר יחד, ומעבירים דרך נפה (של אורז) לתוך קערה.
  • 2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף במרקם סבון, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה כף אחר כף עד לקבלת מרנג יציב.
  • 3 מעבירים את המרנג לקערת היבשים ומקפלים בתנועות עדינות עד לאחידות. בשלב זה ניתן לחלק את התערובת לשני חלקים ולהוסיף לכל חלק את צבע המאכל שלו. מעכשיו מקפלים עוד עד שמגיעים למרקם בלילה כמו טחינה גולמית - סמיך אך מתפשט בעדינות.
  • 4 מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול בקוטר 1 ס"מ. מזלפים עיגולים שווים במרווחים של 2 ס"מ על סילפט או נייר אפייה. דופקים מעט את התבנית על השיש על מנת להוציא בועות אוויר ומניחים למקרון להתייבש מעט על מנת לקבל קרום (20-30 דקות).
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות בתוכנית אפייה רגילה (לא טורבו) למשך 15-17 דקות עד שהעוגיה לא זזה כשנוגעים בה.
  • 6 מקררים לפני שמנתקים את העוגיה מהתבנית ומצוותים כל 2 עוגיות בגודל זהה . מזלפים על כל עוגיה טבעת חמאת בוטנים ובתוכה מזלפים ריבה.
  • 7 סוגרים את העוגיה עם עוגיה נוספת. את המקרונים שומרים במקרר.
  • 8 העוגיה במיטבה יום לאחר המילוי. בזמן המנוחה היא סופחת את הנוזלים מהמילוי ונהפכת לנימוחה. עוגית מקרון אוכלים בטמפרטורת החדר ולא קרה.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את צבעי המאכל. יש להשתמש בכוס מדידה מבחינת משקלי המצרכים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 20.5% 10.6% 65.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב