דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (4 פוקצ`ות (כל פוקצ`ה 4 מנות))

  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    להתפחת השמרים
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    להתפחת השמרים
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף גדושה

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה מבצק שמרים
הפוקצ`ה הכי טעימה שיש
  • 1 להמיס את השמרים ברבע כוס המים וכפית הסוכר ולהניח להתפחה ראשונית של כ- 3 דקות.
  • 2 להניח את הקמח והסוכר בקערת המערבל, להוסיף את השמרים וחלק מהמים ולהתחיל במלאכת הלישה.
  • 3 להוסיף את יתרת המים והשמן תוך כדי הלישה ולהמשיך ללוש כ- 5 דקות. לקראת סוף הלישה לשלב גם את המלח. הבצק יוצא רך מאוד ומעט דביק.
  • 4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה. רצוי להכין את הבצק כך מראש ולאחסן לילה במקרר. בתקופת הקיץ נוח יותר לעבוד עם בצק קר.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים (תלוי בגודל הפוקצ`ות), לשמן במעט שמן זית ולשטח כל חלק לעיגול (ניתן גם להניח בתבנית עגולה או להניח על תבנית עם נייר אפייה, לשמן את הידיים ולפתוח את הבצק).
  • 6 ליצור בבצק מעין גומות ולמרוח כף גדושה של פסטו על כל פוקצ`ה. להניח על הפוקצ`ות בצל סגול ופלפל אדום חתוכים לקוביות המעורבבים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף).
  • 7 להוסיף זיתים חתוכים ולהניח להתפחה של כ- 40 דקות.
  • 8 לטפטף שמן זית מסביב לבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהפוקצ`ה מזהיבה (פוקצ`ות ללא תוספות נאפות מהר יותר).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את הפוקצ`ה גם עם קוביות גבינה מלוחה.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הפוקצ`ה אלא את בצק הפוקצ`ה בלבד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 6.9% 11.7% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב