דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות המבורגר
לחמניות המבורגר
לחמניות המבורגר
לחמניות המבורגר ביתיות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (13-14 לחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר, ולערבל לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 2 לעשות גומה בתערובת, להוסיף את הביצה והחלב ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה.
  • 3 כשמתחיל להיווצר בצק יש להוסיף את השמן ולהגביר את המהירות מעט. ללוש למשך כ- 7-8 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי (כדאי לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף לבצק מים ולהוסיף 1-2 כפות מים קרים במידה וכן).
  • 4 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אלסטי ומעט דביק (כשלוקחים חתיכה מהבצק ומותחים אותה - היא לא נקרעת מיד).
  • 5 להעביר את הבצק לקערה מעט משומנת ולהתפיח למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. להוריד את האוויר, ללוש כדקה ולחלק ל- 13-14 כדורים (כ- 85 גרם כל כדור).
  • 6 לכדרר את עיגולי הבצק לכדורים מהודקים ולהניח בתבנית אפייה במרווחים אחד מהשני.
  • 7 להתפיח את כדורי הבצק למשך כ- 45 דקות, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום לפי הטעם.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות עד להשחמת הלחמניות ולצנן. מתקבלות לחמניות המבורגר מושלמות!
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להשתמש במים במקום בחלב (למי שרוצה גרסת פרווה או רגיש ללקטוז). יוצא טעים מאוד גם כן!
  • 2 לא הייתי מוותרת על הסוכר - המתיקות מאוד עדינה ותורמת לטעם.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)302334
חלבונים (גרם)8.78 9.7
פחמימות (גרם)3943
מתוכן סוכרים (גרם)3.6 3.98
שומנים (גרם)12.46 13.76
מתוכם שומן רווי (גרם)1.94 2.15
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.68 41.64
נתרן (מ"ג)307.61339.9
מים (גרם)7.48.18
ויטמין A (מק"ג)15.5417.17
ויטמין B (מ"ג)0.230.25
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.575.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.1
ויטמין D (מק"ג)0.20.22
ויטמין E (מ"ג)0.10.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)22.7925.18
ברזל (מ"ג)0.170.19
מגנזיום (מ"ג)1.171.3
זרחן (מ"ג)19.2321.25
אבץ (מ"ג)0.130.14
אשלגן (מ"ג)13.5314.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.360.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.7% 14.6% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה