דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה ובצל סגול
שילוב נהדר בין בטטה ובצל סגול
  • הכנת הבצק:
  • 1 להניח בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה, ולהתחיל לערבל בפולסים.
  • 2 להוסיף את המים ולעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3 לשמן נייר אפייה במעט חמאה, להניח אותו על גבי תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ולשטח עליו את הבצק (מדובר על בצק דק מאוד המיועד רק להחזיק את המילוי).
  • הכנת המילוי:
  • 1 לבשל את הבטטות עד לריכוך קל (ניתן גם לאפות אותן), לקרר היטב ולחתוך לפרוסות של כחצי ס"מ.
  • 2 להמיס את החמאה במחבת, לטגן מעט את הבצל ולהסיר מהאש.
  • הרכבת הפשטידה + אפייה בתנור:
  • 1 להניח חלק מהבצל האדום המטוגן על תחתית הבצק בתבנית, לפזר מעל גם מפרוסות הבטטה וגבינת הפטה עיזים (להכין כך 2 שכבות - להשאיר בצל ובטטה לשכבה האחרונה).
  • 2 מסדרים את השכבה האחרונה של הבצל והבטטה.
  • 3 לטרוף ביחד בקערה את הביצים עם החלב, השמנת, הקמח והתבלינים לפי הטעם, ולמזוג מעל הפשטידה בתבנית.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה/בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 22.6% 13% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב