דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פונדנט שוקולד לבן
קינוח שוקולד לבן טעים ביותר
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.
  • 3 בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 4 משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.
  • 6 מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.
  • 7 תהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.
  • 2 גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.
  • 3 אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.
  • 4 כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.

שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 36.2% 11.3% 52.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב