מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 434 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- חזה עוף - 500 גרם
- תפוח אדמה - 2½ יחידות בינוניות - סה"כ (423 גרם)
- בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- שמן קנולה - 1/2 כפית - סה"כ (3 מ"ל)
- נוזל קוקוס - קופסת שימורים (400 מ"ל)
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- סוכר חום - 2 כפות שטוחות - סה"כ (34 גרם)
- בזיליקום - חופן (6 גרם)
- קארי מסמאן - 4 כפות
- עלי קפיר ליים מיובשים - 5 עלים
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
תבשיל תאילנדי טעים ביותר
- 1 הכנה מראש: את חזה העוף פורסים לרצועות. את תפוחי האדמה מקלפים, חותכים לקוביות ומבשלים במים למחצה. את הבצלים חותכים לרצועות עבות.
- 2 בסיר מחממים את השמן על אש נמוכה ומבשלים מעט מחלב קוקוס (1/4 קופסא) עם מחית הקארי מסאמן למשך מספר דקות. מוסיפים את שאר חלב הקוקוס וחצי כוס המים, ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב.
- 3 מוסיפים את עלי הקפיר ליים, הסוכר החום וקוביות תפוחי האדמה עם רצועות הבצל, ומבשלים עד לריכוך. ניתן להוסיף מלח לפי הטעם (מחית הקארי מלוחה - יש לטעום ולתקן טעמים).
- 4 תוך כדי הבישול מוסיפים את רצועות העוף ומבשלים יחד כ- 15 דקות. טועמים ומתקנים מליחות.
- 5 כשתפוחי האדמה והבצל מתרככים לגמרי - מכבים את האש. לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים עם אורז לבן.
- 6 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הקארי מסמאן ועלי הקפיר ליים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.8% |
17.9% |
39.7% |
39.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב