דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

43 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (40-45 יחידות (תלוי כמובן בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
וולקנו שוקולד פריך במילוי שוקולד לבן
אחד הקינוחים השוקולדים הטעימים שתאכלו
  • 1 ממסים את השוקולד המריר והחמאה בבן-מארי (סיר מעל סיר, המסה באדים), תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה הומוגנית ובלי גושים. מניחים להתקרר.
  • 2 בצלחת או בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם אבקת השקדים ואבקת האפייה.
  • 3 מקציפים בקערה אחרת את הביצים, המלח, הסוכר ותמצית הוניל במהירות גבוהה ל- 5 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס לתוך הביצים ומערבבים לאט. שימו לב: מכיוון שזהו קצף של ביצים לא מופרדות, הקצף ייפול בשלב הערבוב. לא לדאוג! זה אמור לקרות. בהמשך, מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  • 4 מכסים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר ללילה שלם.
  • 5 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 6 מכינים צלחת עמוקה עם אבקת הסוכר ומוציאים את העיסה מהמקרר. לוקחים כדור קטן מהעיסה ומשטחים אותו מעט ביד. מניחים עליו קובית שוקולד לבן ומגלגלים לכדור קטן, כך שהקוביה כוסתה היטב. את הכדור מגלגלים בתוך אבקת הסוכר, ומניחים בעטרת נייר (מנג`ט לעוגה). הערה: אם רוצים, ניתן ליצור כדורים גדולים יותר, ולשים בתוכם 2 קוביות שוקולד לבן (פשוט המתכון הזה הוא פצצת שוקולד והוא די כבד, ולכן עדיף להכין קטנים).
  • 7 שמים את המנג`טים עם הכדורים בתבנית, עם רווחים גדולים ביניהם, ואופים במשך כ- 5 דקות בתנור שחומם מראש. חשוב מאוד לשים לב לא לייבש אותם יותר מדי! כמו בסופלה, החלק הפנימי חייב להישאר נוזלי. מוציאים כשהם מתחילים לקבל סדקים אחרת יתייבשו ואז תתקבלנה עוגיות.
  • 8 מניחים לצינון על רשת ל- 10 דקות. שומרים בכלי אטום במקרר, ולפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור (לא במיקרוגל!).
  • 9 מגישים חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הרבה יותר נכון ונוח לעבוד בשקילה. המתכון לא ייצא מדויק עם מידות של כוסות/כפות.

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית המסה במקרר ללילה. מומלץ להגיש בליווי משהו חמצמץ ורענן כמו יוגורט, תותים או קרם פרש. ניתן לשים בפנים כל שוקולד שאוהבים, אך עדיף בלי תוספות נוקשות כמו אגוזים או פצפוצי אורז וכדומה. ניתן להפוך לפרווה על ידי המרת השוקולד הלבן בשוקולד מריר עם אחוז נמוך של מוצקי קקאו, ושל החמאה במרגרינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 32.1% 10.7% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב