דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרעיני אבטיח קלויים
גרעיני אבטיח קלויים
גרעיני אבטיח ביתיים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יש להשרות את גרעיני האבטיח בקערה במים למשך 24 שעות על מנת שיתפחו.
  • 2 שופכים את המים ומוסיפים את המלח והקמח.
  • 3 לשים את הגרעינים על מגש לייבוש ולחכות יומיים.
  • 4 בזמן הייבוש יש לערבב וניתן לפזר עוד מלח.
  • 5 כשהגרעינים מתייבשים, יש להכניס לתנור או טוסטר אובן לקלייה ב- 200-250 מעלות צלזיוס ולערבב כל 2 דקות עד שמוכן.
  • 6 שיטה נוספת ומומלצת יותר להכנת גרעיני האבטיח - במחבת נירוסטה (לא טפלון) מחממים על להבה גדולה ולערבב עד שמוכן.
  • 7 זהירות - לא ניתן להפסיק לפצח חיוך

מנה אחת = כ- 50 גרם. זמן הקלייה עשוי להשתנות מתנור לתנור. זמן ההכנה לא כולל את זמן הייבוש של גרעיני האבטיח. במידה ורוצים להכין בפסח - להשתמש בקמח מצה במקום קמח רגיל.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)287403
חלבונים (גרם)14.42 20.22
פחמימות (גרם)1013
שומנים (גרם)23.71 33.25
מתוכם שומן רווי (גרם)4.89 6.86
נתרן (מ"ג)2,6863,767
מים (גרם)14.5320.37
ויטמין B (מ"ג)2.193.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.782.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2940.67
סידן (מ"ג)28.9940.66
ברזל (מ"ג)3.675.15
מגנזיום (מ"ג)257.69361.41
זרחן (מ"ג)377.5529.45
אבץ (מ"ג)5.137.2
אשלגן (מ"ג)324.54455.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)14.0519.7
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)14.0519.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.75.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.665.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.8% 30.3% 19.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.99 (0.99 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.