דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים
שילוב נפלא של טעמים בעוגה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערה בינונית שמים את הקמח, הסולת, הקוקוס ואבקת האפייה, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 3 בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה (כ- 5 דקות). מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף. מנמיכים את המהירות.
  • 4 מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ומיץ התפוזים תוך כדי ערבוב איטי. מוסיפים את הקונפיטורה ומוודאים שאין שאריות קמח בתחתית.
  • 5 שופכים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות עד שהתערובת קפיצית למגע.
  • 6 לקראת סוף זמן האפייה מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים עד לרתיחה ומכבים.
  • 7 כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים את העוגה בקיסם ובעזרת כף שופכים לאט לאט מהסירופ. מקשטים בקוקוס ונותנים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר (וככה גם שומרים אותה).
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מי שלא אוהב קונפיטורות תפוזים יכול לוותר, בעיניי הקונפיטורה מוסיפה המון לעוגה.
  • 2 במקום לקשט בקוקוס אפשר בשקדים פרוסים. אני רשמתי 1/2 כוס אבל תתחילו ותחליטו אם להוסיף עוד.
  • 3 העוגה נשמרת 4-5 ימים אטומה בטמפרטורת החדר. בקיץ, כדאי לשמור במקרר וחצי שעה לפני ההגשה להוציא אותה החוצה לטמפרטורת החדר (אני אוהבת אותה גם קרה מהמקרר).

ציוד נדרש: תבנית 23X33.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)372305
חלבונים (גרם)5.19 4.24
פחמימות (גרם)4840
מתוכן סוכרים (גרם)20.55 16.81
שומנים (גרם)18.25 14.93
מתוכם שומן רווי (גרם)6.66 5.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 51.73
נתרן (מ"ג)114.5693.71
סיבים תזונתיים (גרם)1.57 1.28
מים (גרם)36.6129.94
ויטמין A (מק"ג)27.5822.56
ויטמין B (מ"ג)1.591.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.950.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.747.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.12
ויטמין C (מ"ג)2.812.3
ויטמין D (מק"ג)0.350.29
ויטמין E (מ"ג)0.180.15
ויטמין K (מק"ג)0.050.04
סידן (מ"ג)10.318.43
ברזל (מ"ג)0.320.26
מגנזיום (מ"ג)2.682.19
זרחן (מ"ג)34.4128.15
אבץ (מ"ג)0.220.18
אשלגן (מ"ג)31.7125.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 24.9% 7.1% 65.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.