דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות קישואים טעימות לארוחת הערב

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מגררים את הקישואים כולל הקליפה במגררת עבה.
  • 2 מפזרים מעט מלח מעל הקישואים המגוררים, ומניחים במסננת למשך כשעה כדי לאפשר להם להגיר נוזלים.
  • 3 מכסים את הקישואים במגבת מטבח נקייה, ובעזרת המגבת סוחטים את עודפי המים.
  • 4 שמים את הקישואים בקערה גדולה ומוסיפים את השום הטחון, פירורי הלחם, אבקת האפייה, הביצים, הגבינה המגוררת (ניתן להשתמש גם בגבינת גרוייר), הכוסברה, הבצל הירוק והפלפל השחור, ולערבב היטב.
  • 5 יוצרים מהתערובת כדורים ולוחצים בעדינות כדי לשטח.
  • 6 מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, מטגנים כ- 5 דקות עד להזהבה, הופכים ומטגנים עוד כמה דקות או עד להשחמה קלה.
  • 7 מגישים עם גוואקמולה וסלסת עגבניות.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הכנת הגוואקמולה:
  • 1 מרוקנים את האבוקדו וקוצצים גס (רצוי שיישארו מעט גושי אבוקדו מעט שלמים).
  • 2 מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים קלות.
  • 3 טועמים ומתקנים תיבול.
  • הכנת סלסת העגבניות:
  • 1 להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולקצוץ בפולסים.
  • 2 יש לשים לב לא לקצוץ יתר על המידה.

זמן ההכנה כולל את זמן הגרת הנוזלים מהקישואים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איריס לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18981
חלבונים (גרם)6.7 2.86
פחמימות (גרם)167
מתוכן סוכרים (גרם)5.04 2.15
שומנים (גרם)12.09 5.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.67 1.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)54.99 23.44
נתרן (מ"ג)615.16262.22
סיבים תזונתיים (גרם)4.78 2.04
מים (גרם)195.5483.35
ליקופן (מ"ג)1.330.57
ויטמין A (מק"ג)78.7933.58
ויטמין B (מ"ג)3.091.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.50.64
ויטמין B5 (מ"ג)0.940.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.129.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.1
ויטמין C (מ"ג)26.0511.1
ויטמין D (מק"ג)0.280.12
ויטמין E (מ"ג)1.430.61
ויטמין K (מק"ג)33.4614.26
סידן (מ"ג)109.6746.75
ברזל (מ"ג)1.170.5
מגנזיום (מ"ג)45.119.23
זרחן (מ"ג)140.9360.07
אבץ (מ"ג)1.120.48
אשלגן (מ"ג)560.23238.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.120.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.940.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.381.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.031.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.1% 30.6% 17% 40.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.