דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם בין כוסמת, סלק וגזר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 272 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    שטופה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
    מבושלים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מבושלים
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף לבצל המטוגן את הכוסמת והמים, לתבל לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכורכום), להביא לידי רתיחה, להנמיך את האש, להמשיך לבשל כ- 20 דקות או עד שמתרכך ולקרר.
  • 3 לחתוך את הסלקים והגזרים (המבושלים) לרצועות דקות.
  • 4 להוסיף אל תערובת הכוסמת את הסלק והגזר, השום (ניתן לטגן אותו עם הבצל לחילופין), שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, לערבב היטב ולהניח בצד כרבע שעה לספיגת הטעמים.
  • 5 מתקבל סלט כוסמת וסלק מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25895
חלבונים (גרם)7.03 2.59
פחמימות (גרם)4115
מתוכן סוכרים (גרם)6.74 2.48
שומנים (גרם)8.99 3.31
מתוכם שומן רווי (גרם)1.19 0.44
נתרן (מ"ג)418.38154.04
סיבים תזונתיים (גרם)6.88 2.53
מים (גרם)210.7677.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)396.32145.92
ויטמין B (מ"ג)4.711.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.08
ויטמין B3 (מ"ג)3.351.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.720.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)61.6522.7
ויטמין C (מ"ג)7.232.66
ויטמין E (מ"ג)0.520.19
ויטמין K (מק"ג)6.992.57
סידן (מ"ג)44.0416.21
ברזל (מ"ג)1.690.62
מגנזיום (מ"ג)113.6141.83
זרחן (מ"ג)185.3368.24
אבץ (מ"ג)1.330.49
אשלגן (מ"ג)505.19186.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.480.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 14% 11% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.