דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתה טעימה ובריאה מאוד ללא ביצים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (מס` מוערך של חביתות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקמחים (חוץ מקמח הטפיוקה) עם כוס מים לערך עד למרקם נוזלי.
  • 2 מוסיפים את קמח הטפיוקה (או הקורנפלור), הצ`יה והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את עשבי התיבול והקישוא המגורר, ומערבבים לאיחוד.
  • 4 מחממים כפית שמן במחבת טפלון קטנה-בינונית, מפזרים פטרייה קצוצה אחת ומעליה יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה.
  • 5 מטגנים על אש גבוהה כחצי דקה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כך למשך כ- 3 דקות והופכים לצד השני.
  • 6 מבשלים גם את הצד השני כ- 3 דקות ומעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם שארית הבלילה (מחממים שמן, מניחים פטריה אחת קצוצה ומצקת אחת מהבלילה - סה"כ כ- 6 חביתות).
  • 7 מגישים חם לצד סלט ירקות טרי.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)154126
חלבונים (גרם)5.18 4.23
פחמימות (גרם)1916
מתוכן סוכרים (גרם)0.99 0.81
שומנים (גרם)6.01 4.91
מתוכם שומן רווי (גרם)0.75 0.61
נתרן (מ"ג)135.07110.41
סיבים תזונתיים (גרם)4.02 3.29
מים (גרם)85.9270.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)29.7124.29
ויטמין B (מ"ג)2.091.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.311.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.4414.26
ויטמין C (מ"ג)8.336.81
ויטמין D (מק"ג)0.130.11
ויטמין E (מ"ג)0.090.07
ויטמין K (מק"ג)46.9338.36
סידן (מ"ג)41.4933.91
ברזל (מ"ג)1.471.2
מגנזיום (מ"ג)11.229.17
זרחן (מ"ג)33.1427.09
אבץ (מ"ג)0.350.29
אשלגן (מ"ג)214.97175.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 17.4% 15% 56%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.