דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חזה עוף בסגנון שווארמה
חזה עוף בסגנון שווארמה
חזה עוף בסגנון שווארמה
חזה עוף צרוב עם בצל לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לנקות את חזות העוף ולייבש (כל חזה עוף שלם במשקל של כ- 600 גרם). לפרוס את חזה העוף לפרוסות גדולות (בערך כמו לשניצל) ולהניח בצד.
  • 2 לערבב בקערית את השמן והתבלינים, ולמרוח על גבי פרוסות חזה העוף. לחמם על אש גבוהה את מחבת הפסים ולהניח את חזה העוף לצריבה של דקתיים משני הצדדים.
  • 3 את פרוסות חזה העוף הצרובות (לאחר קירור) לפרוס לחתיכות דקות דקות ולהניח בצד.
  • 4 לצרוב את הבצל בשמן במחבת פסים עד להשחמה. כשהבצל שחום ויפה להוסיף את חזה העוף החתוך כמו שווארמה, לערבב היטב ולהמשיך לצרוב למשך כ- 5 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת פסים + מברשת למריחה.

מומלץ לאכול בליווי טחינה, סלט, חריף או עמבה. מומלץ לאכול בתוך פיתה/טורטייה/לאפה. אפשר לאכול גם כתוספת למנת ירק או פחמימה. תנסו ותיהנו! התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)374168
חלבונים (גרם)51.1 23.02
פחמימות (גרם)84
מתוכן סוכרים (גרם)2.99 1.35
שומנים (גרם)14.18 6.39
מתוכם שומן רווי (גרם)2.51 1.13
כולסטרול (מ"ג)136.5 61.49
נתרן (מ"ג)229.77103.5
סיבים תזונתיים (גרם)1.11 0.5
מים (גרם)145.3565.47
ויטמין A (מק"ג)10.54.73
ויטמין B (מ"ג)25.3811.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.09
ויטמין B3 (מ"ג)22.3310.06
ויטמין B5 (מ"ג)1.630.73
ויטמין B6 (מ"ג)1.060.48
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.777.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.560.25
ויטמין C (מ"ג)3.531.59
ויטמין D (מק"ג)0.190.08
ויטמין E (מ"ג)0.670.3
ויטמין K (מק"ג)4.051.82
סידן (מ"ג)39.917.97
ברזל (מ"ג)2.291.03
מגנזיום (מ"ג)55.3924.95
זרחן (מ"ג)393.72177.35
אבץ (מ"ג)1.80.81
אשלגן (מ"ג)543.09244.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.670.75
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.350.61
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.611.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.311.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 19.1% 68.9% 10.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.