דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שזיפים ותפוחים
עוגת שזיפים ותפוחים
עוגת שזיפים ותפוחים
שילוב מנצח של שזיפים עם תפוחי עץ

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטרוף את הביצים עם הסוכר במיקסר עד שמתקבל קצף תפוח. לשלב בקצף את השמן, מיץ התפוזים, הקינמון וגרידת הלימון.
  • 2 לערבב את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה, לשלב גם כן אל תוך התערובת ולערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 3 למזוג בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (ראו ציוד נדרש) את 2 כפות סירופ המייפל ולסדר את פרוסות התפוח מסביב.
  • 4 למזוג מעל התפוחים את תערובת העוגה ולסדר מלמעלה את השזיפים הפרוסים. בינתיים לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 לאפות בתנור למשך כ- 40-50 דקות ולבדוק אם העוגה מוכנה על ידי מבחן הקיסם.
  • 6 להבריש את העוגה החמה בעת שהיא יוצאת מהתנור בכ- 2-3 כפות סירופ מייפל נוספות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (סיליקון או תבנית רגילה עם נייר אפייה).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140209
חלבונים (גרם)2.52 3.75
פחמימות (גרם)1827
מתוכן סוכרים (גרם)11.55 17.17
שומנים (גרם)6.66 9.91
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)31.62 47.02
נתרן (מ"ג)56.283.58
סיבים תזונתיים (גרם)0.92 1.37
מים (גרם)37.3655.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)17.5726.13
ויטמין B (מ"ג)0.450.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.478.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.11
ויטמין C (מ"ג)2.974.41
ויטמין D (מק"ג)0.170.26
ויטמין E (מ"ג)0.170.25
ויטמין K (מק"ג)1.652.45
סידן (מ"ג)10.515.62
ברזל (מ"ג)0.260.38
מגנזיום (מ"ג)3.775.6
זרחן (מ"ג)21.6732.23
אבץ (מ"ג)0.310.46
אשלגן (מ"ג)67.0399.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 23.4% 8.9% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.