דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס מלוחים עם דלעת או סלק
מאפינס מיוחדים לארוחת הערב
  • 1 חותכים את הדלעת לקוביות בגודל כסנטימטר (אם מכינים עם סלק אז מבשלים אותו לפני, מקלפים ולאחר מכן חותכים לקוביות). מטגנים את הדלעת/הסלק בשמן הזית במחבת, מוסיפים מעט רוזמרין קצוץ דק וממשיכים לטגן עד להשחמה קלה.
  • 2 בקערה גדולה מערבבים את השמן, הביצים והלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים גם את הסוכר, התבלינים והגבינה הצהובה המגוררת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  • 3 מוסיפים לקערה גם את קוביות הדלעת/הסלק המטוגנות.
  • 4 משמנים את השקעים של תבנית מאפינס בתרסיס שמן וממלאים בתערובת.
  • 5 מפזרים את גבינת הפרמזן מעל ואופים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.
  • 6 מקררים את המאפינס בתבנית כרבע שעה, מחלצים אותם ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית להכנת מאפינס (12 שקעים).

אפשר לשמור במקרר או במקפיא ולחמם לפני הארוחה. אפשר להוסיף תוספות שונות לפי מה שאתם אוהבים כמו פטריות, בצל, פלפלים אדומים, זיתים וכדומה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 24% 19.9% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב