דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה בצק עלים עם קרם וניל מתוק
מאפה בצק עלים עם קרם וניל מתוק
מאפה בצק עלים עם קרם וניל מתוק
מאפה מתוק וטעים

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (20-24 מנות (תלוי בגודל המאפים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להניח בקלחת את כל מרכיבי תערובת החלב והשמנת, ולחמם על אש נמוכה-בינונית.
  • 2 להמיס בקערה את הקורנפלור עם החלב ולטרוף היטב עם הביצים הטרופות.
  • 3 לשלב את תערובת הביצים לחלב החם בקלחת בהדרגה (תוך כדי השוואת טמפרטורה). לטרוף היטב את הקרם ולבשל למשך כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להסמכת התערובת לדרגת קרם סמיך ויציב. להכניס את הקרם למקרר להתייצבות.
  • 4 לחלק את בצק העלים לרצועות ברוחב של כ- 10 ס"מ.
  • 5 למרוח את קצוות הבצק בביצה הטרופה, להניח ממילוי הוניל בקצה אחד ולסגור למלבן ארוך. להניח את המלבן הארוך בתבנית ולחתוך לעוד מלבנים (כמו בורקס תפו"א קנוי). למרוח בביצה הטרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30-40 דקות.
  • 6 לפדר באבקת הסוכר לקישוט לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159243
חלבונים (גרם)3.53 5.4
פחמימות (גרם)2233
מתוכן סוכרים (גרם)6.94 10.62
שומנים (גרם)6.47 9.91
מתוכם שומן רווי (גרם)4.32 6.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.07
כולסטרול (מ"ג)51.89 79.45
נתרן (מ"ג)128.82197.22
מים (גרם)7.1911
ויטמין A (מק"ג)14.8422.71
ויטמין B (מ"ג)0.220.33
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.366.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.13
ויטמין D (מק"ג)0.190.29
ויטמין E (מ"ג)0.10.15
ויטמין K (מק"ג)0.030.04
סידן (מ"ג)21.6533.15
ברזל (מ"ג)0.160.25
מגנזיום (מ"ג)1.141.75
זרחן (מ"ג)18.3728.13
אבץ (מ"ג)0.120.18
אשלגן (מ"ג)13.2720.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.5% 11.2% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.