דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות עדשים טעימות ובריאות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם הרבה מים למשך כרבע שעה עד לריכוך, מסננים ומעבירים לקערה.
  • 2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים למשך כרבע שעה עד לריכוך, מסננים, מועכים לפירה ומעבירים לקערה עם העדשים.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה קלה למשך כ- 5 דקות ומוסיפים לקערה.
  • 4 מוסיפים לקערה את שיבולת השועל, קמח החומוס, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים הכל יחד ידנית בעזרת כף.
  • 5 משמנים נייר אפייה בתבנית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות ומסדרים אותן על נייר האפייה.
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 20 דקות עד להשחמה קלה (תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 7 מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות ומגישים לביבות עדשים כתומות טעימות ומזינות.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הלביבות ניתנות לטיגון במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה משני הצדדים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)41258
חלבונים (גרם)2.01 12.55
פחמימות (גרם)637
מתוכן סוכרים (גרם)0.39 2.4
שומנים (גרם)1.1 6.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.16 0.98
נתרן (מ"ג)20.13125.59
סיבים תזונתיים (גרם)2.21 13.82
מים (גרם)6.4740.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.096.81
ויטמין B (מ"ג)0.583.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.4
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.251.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.161.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.21213.48
ויטמין C (מ"ג)0.996.15
ויטמין E (מ"ג)0.050.31
ויטמין K (מק"ג)1.8711.66
סידן (מ"ג)6.3939.89
ברזל (מ"ג)0.633.96
מגנזיום (מ"ג)10.3764.69
זרחן (מ"ג)33.85211.21
אבץ (מ"ג)0.352.16
אשלגן (מ"ג)89.13556.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.46
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 9.8% 17.9% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה