דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת לימונענע בחושה
האחת העוגות הבחושות הטעימות לקיץ
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וכוס סוכר, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 2 בקערת מעבד מזון שמים את הנענע עם חצי כוס הסוכר שנותרה, ומעבדים עד ליצירת פירורי נענע.
  • 3 מוסיפים את הביצים, השמן, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הלימונצ`לו והמים, וממשיכים לעבד עד לאחידות. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים בפולסים עד שהמסה אחידה - היא צריכה להיות טיפה סמיכה (במידה ומרגיש לכם קצת יותר מדי סמיכה, הוסיפו 1-2 כפות מים וערבבו ידנית).
  • 4 מעבירים לתבנית משומנת (תבנית בקוטר 23 ס"מ עם ארובה או אינגלייש קייק ארוכה) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות. נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמזגגים אותה.
  • 5 מכינים את הזיגוג: בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן, השמן והחלב עד לכמעט המסה של השוקולד הלבן. מערבבים היטב ונותנים לתערובת לנוח. התערובת צריכה להיות במרקם כמו לפנקייק. כשהעוגה מוכנה לקישוט שמים את תערובת הזיגוג בשקית זילוף, עושים חור קטן ומזלפים על העוגה.
  • 6 את העוגה שומרים בכלי סגור (כמו פעמון לעוגות) בטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 במקום ליקר לימונצ`לו אפשר עוד מיץ לימון. כלומר, 1/2 כוס מיץ לימון. במקרה זה תזדקקו ל- 4-5 לימונים.
  • 2 כדי לא לוותר על הזיגוג ושהעוגה עדיין תהיה פרווה - יש להשתמש בשוקולד לבן פרווה ובמקום חלב להשתמש בחלב שקדים, חלב קוקוס או שמנת צמחית.
  • 3 הזיגוג מאוד מוסיף ליופי ולטעם של העוגה, אבל אם יש מישהו שממש לא יכול עם שוקולד לבן (אני פעם הייתי כזאת) הוא יכול לזגג את העוגה עם שוקולד מריר (אותם כמויות, רק צבע שונה) או לקשט באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 23 ס"מ עם ארובה או תבנית אינגלייש קייק ארוכה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 21.4% 8% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב