דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תפוחים ודבש
ראש השנה שמח!
  • הכנת הקלתית:
  • 1 לשים במעבד מזון עם וו פלדה את קוביות החמאה, הסוכר והקמח, ולהתחיל לעבד במס` פולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף את הביצה ולהמשיך עם עוד מס` פולסים עד שנוצר גוש בצק. תהליך עיבוד הבצק צריך להיות כמה שיותר קצר (עיבוד יתר יפגע בפריכות הפאי). לשטח מעט את הבצק, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהניח במקרר כשעתיים.
  • 3 לרדד את הבצק המקורר לעיגול בקוטר הגדול במקצת מקוטר התבנית (על משטח עבודה מקומח קלות). יש להשתמש בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  • 4 לרפד את תחתית ודפנות התבנית בבצק, לכסות את הבצק (כולל בדפנות) בנייר אלומיניום ולהניח בהקפאה למשך כ- 10 דקות.
  • 5 לפזר על הבצק קטניות (שעועית לדוגמא) כדי שהוא לא יתפח באפייה, ולאפות בתנור למשך כ- 15 דקות בחום של כ- 180 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 לערבב היטב את המים והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב שוב עד לתערובת אחידה.
  • 3 לצקת את המלית על בצק הפאי (המצונן), כך שיישאר מרווח של כ- 1/2 ס"מ לפחות מגובה שפת דפנות הבצק.
  • הכנת תערובת התפוחים:
  • 1 לחתוך את תפוחי העץ לפלחים, ולסדר על מלית הדבש בצורת מניפה.
  • 2 להמיס את החמאה ולערבב עם הסוכר והקינמון.
  • 3 להבריש את פלחי התפוחים.
  • 4 לאפות את הפאי בתנור למשך כ- 35 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה (התפוחים אמורים להיצרב מעט). מתקבל פאי תפוחים ודבש מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 25.2% 7.8% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב