דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מי לא אוהב פתיתים?

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים בסיר את שמן הזית.
  • 2 מוסיפים את הגזר והבצל היבש, ממשיכים לערבב ומוסיפים את הפתיתים.
  • 3 כשכל הפתיתים מצופים בשמן ובבצל, מכסים במים רותחים (כ- 2 ס"מ מעל הפתיתים). מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  • 4 מבשלים עד שנגמרים המים והפתיתים רכים (כרבע שעה).
  • 5 מכבים את האש ומחכים כ- 10 דקות.
  • 6 "מאווררים" את הפתיתים בעזרת מזלגות עץ ומעבירים לכלי הגשה.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142250
חלבונים (גרם)3.62 6.38
פחמימות (גרם)2544
מתוכן סוכרים (גרם)0.99 1.75
שומנים (גרם)3.24 5.71
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.75
נתרן (מ"ג)144.21253.89
סיבים תזונתיים (גרם)0.54 0.94
מים (גרם)21.4437.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)98.84174.01
ויטמין B (מ"ג)0.20.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.56.17
ויטמין C (מ"ג)1.081.9
ויטמין E (מ"ג)0.120.22
ויטמין K (מק"ג)1.733.05
סידן (מ"ג)6.4511.35
ברזל (מ"ג)0.080.15
מגנזיום (מ"ג)2.634.63
זרחן (מ"ג)7.9413.98
אבץ (מ"ג)0.050.09
אשלגן (מ"ג)48.6485.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 10.1% 11.2% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.