דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 118 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שושני תפוחי עץ
קינוח אישי לראש השנה
  • 1 בקערה גדולה שמים את הקמח ויוצרים גומה. שופכים אליה את השמן ומיץ התפוחים ומערבבים, תחילה בעזרת כף עץ ואז ממשיכים עם הידיים עד לקבלת בצק טיפה דביק. מכסים ונותנים לו לנו כרבע שעה בטמפרטורת החדר.
  • 2 ניגשים להכין את התפוחים: חוצים את התפוחים, מנקים מגרעינים ופורסים לפרוסות כמה שיותר דקות. למי שיש מנדולינה יהיה קל יותר, רק זהירות על האצבעות. מניחים את התפוחים בקערה, סוחטים חצי לימון ומכסים במים חמים ומכניסים למיקרוגל ל- 2 דקות עד שהפרוסות רכות ושאפשר לגלגל אותן. מסננים אותן ומניחים בצד.
  • 3 מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן כמה שיותר דק. חותכים את המלבן לרצועות בגודל 27 ס"מ אורך וברוחב 5-6 ס"מ לערך.
  • 4 מורחים מעט ריבה לאורך הסרט. לוקחים כמה פרוסות של תפוח עץ (לי יצאו 6 פרוסות גדולות) ומניחים אותן כמו רעפים על גבי מחצית מהבצק כאשר החצי העליון של הפרוסות מבצבץ מעל הבצק. מקפלים את חצי הבצק התחתון על הפרוסות ומגלגלים את הרצועה כמו שבלול. מניחים בתבנית מאפינס משומנת. ככה ממשיכים עד לגמר הבצק.
  • 5 אופים את המאפים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבצק מקבל גוון חום. שימו לב לאחר 25 דקות שהתפוחים לא משחימים מדי. במידה וכן - הנמיכו את החום ל- 170 מעלות. מצננים לטמפרטורת החדר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
  • 6 מתקבלים שושני תפוחים מושלמים!
  • 7 ראש השנה שמח חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 לגבי מיץ התפוחים: אני מהלתי את המים עם תרכיז של סיידר תפוחים שהוא טבעי ללא סוכר. אם לא מוצאים, אפשר להשתמש גם במיץ תפוחים שקונים בכל סופר.
  • 2 לגבי הריבה: אני קניתי ריבת תפוחים ואגסים מאוד טעימה, אבל למי שיש ריבת תפוחים ביתית, תשתמשו בה. אפשר גם ריבת משמש או ריבה אדומה. הריבה צריכה להיות טעימה לכם.
  • 3 אני השתמשתי במתכון בשני תפוחים אדומים גדולים, אבל לפעמים בסופר הם מגיעים קטנים ואז עדיף להשתמש בשלושה תפוחים. אין צורך כאמור לקלוף, אבל כן צריך לשטוף.
  • 4 את המאפים שנותרו שומרים במקרר בקופסא סגורה. אני אוהבת לאכול אותם קרים אבל אפשר לחמם 30 שניות במיקרוגל, לפדר באבקת סוכר ולהגיש.
  • 5 אפשר במקום לשמן את התבניות להניח בכל שקע עטרת נייר, ואז כשמגישים את המאפה הוא יהיה בתוך עטרת יפה.
  • 6 לרגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל ללא שום בעיה.

ציוד נדרש: תבנית שקעים כמו למאפינס.

הערך התזונתי לא כולל את ריבת תפוחי העץ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 13.5% 8.4% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב