דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (6 פיצות (כ- 4 מנות מכל פיצה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פיצה קריספית
דקה וקריספית כמו שהאיטלקים אוהבים
  • הכנת הבצק:
  • 1 במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומפעילים על מהירות נמוכה. לאחר כ- 2 דקות מתחילים להוסיף את המים בזרם איטי, מעלים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ- 6-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות (בשלב הזה מרגישים את הבצק. אם הוא יבש מוסיפים בעדינות עוד קצת מים, ואם נוזלי מדי מוסיפים עוד קצת קמח).
  • 2 לאחר שהתקבל בצק אחיד מוסיפים את המלח ושמן הזית, ולשים כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח (כ- 45-60 דקות).
  • 4 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים לפי הגודל הרצוי (כדי להכין פיצה דקה אני מחלק ל- 6 כדורים), ומתפיחים פעם נוספת (לבצק מושלם מתפיחים במקרר לפחות 8 שעות).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 בסיר על להבה בינונית מטגנים את השום בשמן הזית.
  • 2 מוסיפים את כל המצרכים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  • האפייה בתנור:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום מקסימאלי כשבתחתיתו שמים תבנית הפוכה (מדמה אבן).
  • 2 פותחים את הבצק בעזרת הידיים (לא מערוך) על נייר אפייה מקומח, שמים מרוטב העגבניות, הגבינה שאוהבים ומגוון התוספות שאוהבים, ומעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית שנמצאת בתחתית התנור.
  • 3 זמן האפייה קצר מאוד (6-10 דקות, תלוי בסוג התנור).
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל רק את מצרכי הבצק והרוטב, ואינו כולל את הגבינות והתוספות לפיצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 3% 12.5% 84.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב