דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תבשיל הבולונז
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • שום -  שיניים
    2-3 שיני שום כתושות
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    בשלות וחתוכות לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • אורגנו מיובש - 1/2 כפית שטוחה (1 גרם)
    או חופן אורגנו טרי
  • פלפל אדום חריף - כפית-קצוץ (3 גרם)
    לא חובה
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
    כפות גדושות
  • מים - לפי הצורך
  • החצילים האפויים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות (רצוי חציל גדול)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון נייר האפייה והחצילים
  • התוספת בסוף
  • בזיליקום - חופן (6 גרם)
    טרי וקצוץ

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בולונז חצילים
ארוחת צהריים מושלמת
  • 1 לטגן בסיר סוטאז` את הבצל בשמן הזית.
  • 2 להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר באמצעות מזלג תוך כדי הטיגון.
  • 3 להוסיף את השום, העגבניות, הגזר והתבלינים (כולל פלפל הצ`ילי החריף).
  • 4 להוסיף את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי התבשיל.
  • 5 לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל למשך כשעה.
  • 6 בינתיים לשמן בשמן זית נייר אפייה על גבי תבנית אפייה, ולהניח את קוביות החצילים. לזלף מעל שמן זית ולאפות בתנור עד להשחמה.
  • 7 כ- 5 דקות לקראת סוף בישול הבולונז לשלב את קוביות החצילים.
  • 8 להוסיף את הבזיליקום הטרי ולהגיש מעל ספגטי חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במקום רסק העגבניות ניתן להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 20.1% 42.1% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב