דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 579 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הטארטלטים)

  • בצק השקדים
  • קמח שקדים - 1/4 כוס - סה"כ (21 גרם)
  • קמח כוסמין מלא -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
  • שמן קוקוס - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    מומס
  • ביצה - Large
    אורגנית
  • סירופ אגבה - 1/4 כוס
  • מקל וניל - יחידה אחת
  • קרם הפטיסייר הטבעוני
  • חלמון ביצה - 3 יחידות - סה"כ (54 גרם)
    מביצים אורגניות
  • קורנפלור - 2 כפות - סה"כ (18 גרם)
  • שמן קוקוס - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • חלב שקדים - כוס (240 מ"ל)
  • מקל וניל - יחידה אחת
  • סירופ אגבה - 1/8 כוס (25 גרם)
  • האגסים המקורמלים ביין אדום
  • אגס - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (651 גרם)
    3-4 אגסים קטנים או בינוניים
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
  • גרידת לימון - כף (6 גרם)
    עבה
  • יין אדום - כוס (240 מ"ל)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • תמצית וניל - כפית (5 מ"ל)
  • חמוציות - 2 כפות - סה"כ (28 גרם)
    או פטל קפוא
  • סוכר קנים - כף שטוחה (17 גרם)
  • סירופ אגבה - 2.5 כפות

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טארטלט שקדים עם קרם פטיסייר ואגסים ביין אדום
שילוב נפלא של טעמים בטארטלט אחד
  • הכנת בצק השקדים:
  • 1 לטחון במעבד מזון את קמח השקדים יחד עם קמח הכוסמין.
  • 2 להוסיף את שמן הקוקוס המומס, ולהמשיך לערבב עד שמתקבלים פירורים.
  • 3 מוסיפים את הביצה, האגבה והוניל תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4 משמנים ומקמחים את תבניות הטארטלט, ומעבירים את הבצק לתבניות. משטחים ויוצרים צורה יפה, כאשר הדפנות עבות יותר מהתחתית כדי שהקרם לא יגלוש.
  • 5 בעזרת מזלג עושים כמה חורים בבצק, מניחים מעל ניילון נצמד, וממלאים אותו בשעועית כדי שיהיה משקל טוב.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 162 מעלות למשך כ- 20-25 דקות, עד שהבצק משחים.
  • הכנת קרם הפטיסייר הטבעוני:
  • 1 טורפים במיקסר בזריזות את החלמונים וסירופ האגבה עד לקבלת קרם אחיד ותפוח.
  • 2 מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה.
  • 3 בסיר קטן מבשלים את חלב השקדים עם מקל הוניל בתוכו.
  • 4 עושים השוואת טמפרטורות. יוצקים 3/4 מהחלב החם לתוך קערת המיקסר תוך כדי בחישה מהירה.
  • 5 מחזירים את כל התערובת לתוך הסיר על האש תוך כדי בחישה מהירה. בוחשים עד שהקרם מסמיך, אך לא יותר מדי! זהירות שלא לשרוף!
  • 6.מצננים את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4-6 שעות.
  • 7 לפני השימוש עדיף לטרוף שוב כדי לרענן את הקרם.
  • 8 מזלפים את הקרם על הטארטלט ועוברים להכנת האגסים (או שניתן לכסות את הטארטלט בפירות יער).
  • הכנת האגסים המקורמלים ביין אדום:
  • 1 לקלף את האגסים ולפרוס לחתיכות יפות ודקות.
  • 2 במחבת בינונית לבשל על אש קטנה את היין, סירופ האגבה, הוניל והמים.
  • 3 מחכים עד שהתערובת תרתח ומוסיפים למחבת גרידת לימון עבה (כדי שיהיה נוח להוציא אותה אחר כך).
  • 4 מעבירים את האגסים למחבת וממשיכים לבחוש ולבשל עוד כ- 20 דקות (לערבב מדי פעם).
  • 5 כאשר התערובת מגיעה לרתיחה להוציא ממנה את הלימון, וגם את האגסים להוציא ולהניח בצד.
  • 6 להוסיף את מיץ הלימון לתוך התערובת.
  • 7 להוסיף את סוכר הקנים והחמוציות, ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ממש מעט והופכת לסירופ.
  • 8 מניחים את האגסים מעל קרם הפטיסייר ומוזגים מעל את הסירופ.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבניות טארטלט בקוטר 12 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את סירופ האגבה, מקל הוניל וחלב השקדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 30.2% 9.6% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב