דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הכנה ביתית קלה מאוד

מצרכים למתכון

232 גרם לכל המתכון

  • שום - 5 שיניים
    שלמות
  • לימון עם קליפה - יחידה גדולה (197 גרם)
    פרוס
  • זיתים ירוקים שטופים ונקיים - 1 ק"ג
  • מים - לפי הצורך
  • פלפלי שאטה קטנים - 5 יחידות
  • מלח - לפי הצורך (יחס של כפית אחת לכוס מים)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכניסים לצנצנת מתאימה את הזיתים הירוקים, ממלאים במים שיכסו את הזיתים, סוגרים ומשאירים על השיש למנוחה. מחליפים את המים בשבוע הראשון כל יום, בשבוע השני כל יומיים ובשבוע השלישי כל 3 ימים - כל התהליך
  • נעשה כדי לשחרר את המרירות מהזיתים.
  • 2 שוטפים את הזיתים היטב, מכניסים אותם שוב לצנצנת (שכבה זיתים ושכבה של שום פלפל שאטה ולימון לסירוגין).
  • 3 ממלאים במי מלח (כפית מלח על כל כוס מים), מכסים, כותבים את התאריך על הצנצנת ומחכים למשך כחודש.
  • 4 טועמים ואם מוכן אוכלים בכיף, ואם לא משאירים עוד כמה ימים לכבישה ארוכה יותר. התהליך עשוי להתארך בגלל סוג הזית, גודלו, מידת מרירותו וצבעו (בהיר או כהה).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לגוון עם פלפלים בצבעים נוספים.

ציוד נדרש: צנצנת מתאימה.

הערך התזונתי לא כולל את הזיתים הירוקים, פלפלי השאטה והמלח.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9239
חלבונים (גרם)4.59 1.98
פחמימות (גרם)3314
מתוכן סוכרים (גרם)0.35 0.15
שומנים (גרם)0.77 0.33
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.05
נתרן (מ"ג)11.865.11
סיבים תזונתיים (גרם)9.99 4.31
מים (גרם)192.6983.06
ויטמין A (מק"ג)3.941.7
ויטמין B (מ"ג)2.240.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.640.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.670.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.650.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.050.45
ויטמין C (מ"ג)162.6170.09
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)0.60.26
סידן (מ"ג)183.5279.1
ברזל (מ"ג)1.970.85
מגנזיום (מ"ג)32.3913.96
זרחן (מ"ג)83.135.82
אבץ (מ"ג)0.60.26
אשלגן (מ"ג)426183.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.8% 1.6% 9.6% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.