דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 599 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה ובטטה
שילוב נפלא בין אפונה לבטטה
  • 1 מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
  • 2 מוסיפים את כל שאר המצרכים (מלבד המים) ומטגנים כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מבשלים למשך כשעה ורבע עד להתרככות האפונה.
  • 5 מוציאים את הסלרי וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
  • 6 מתקנים טעמים ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך אם המרק סמיך מדי.
  • 7 מתקבל מרק אפונה ובטטה מושלם לחורף!
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המקלות המלוחים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בזמן בישול המרק תוכלו להכין מקלות מלוחים: חותכים ריבוע מבצק עלים מופשר ומורחים עליו ביצה טרופה. מפזרים מלח רגיל או גס ושומשום לפי הטעם, וחותכים לרצועות עם סכין או גלגלת פיצה. מניחים את רצועות הבצק בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.6% 6.3% 15.4% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב