דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
לזניה עם בשר וחצילים
הלזניה הבשרית המושלמת
  • הכנת רוטב הבשמל:
  • 1 בסיר קטן ממיסים את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת, מערבבים ללא הפסקה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה.
  • 2 מחזירים את הסיר וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים, ומערבבים כל העת עד לרתיחה והסמכה.
  • 3 מסירים מהאש ובמידה ונוצרו גושים מעבירים דרך מסננת. מצננים בחדר.
  • הכנת מלית הבשר:
  • 1 מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את השום, מזהיבים קלות ומוסיפים את הבשר.
  • 2 מערבבים עם מזלג עד שצבע הבשר משתנה.
  • 3 מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות והבזיליקום, מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 פורסים את החציל, טובלים כל פרוסה בביצה ומטגנים בשמן במחבת מכל צד עד להזהבה קלה (כ- 3 דקות מכל צד).
  • 3 משמנים את התבנית ומסדרים בתחתית 3 דפי לזניה, מעליהם שכבת חצילים, מעל שכבת מלית בשר ומעל רוטב בשמל (מצקת רוטב בשמל בכל שכבה - להשאיר למזיגה מעל כל השכבות - ראו המשך הכנה).
  • 4 מכסים ב- 3 דפי לזניה ושוב מסדרים חצילים ויוצקים מהרטבים לפי הסדר. כך מכינים 3 שכבות וסוגרים מעל עם 3 דפי לזניה.
  • 5 מערבבים את יתרת רוטב הבשמל עם העגבניות המרוסקות והבזיליקום, ויוצקים הכל מעל.
  • 6 מפזרים את המוצרלה ומכניסים לתנור למשך כ- 30 דקות עד להזהבה.
  • 7 מתענגים על לזניה בשר וחצילים מעולה!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20X30 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את תבלין המשיה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. בציפוי יש גבינת מוצרלה המוסיפה למרקם נהדר מעל, אך מי שמעדיף ללא הגבינה יכול להשמיטה או לחפש תחליף גבינה אותו ניתן למצוא לרוב בבתי טבע. את כל המרכיבים החלביים ניתן להמיר בפרווה, והמעוניינים במתכון ללא בשר יכולים להכין מבלי להוסיף בשר. המנה יוצאת עסיסית ומשביעה. מוסיפים סלט רענן ומקבלים ארוחה טעימה וקלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 37.5% 29.5% 31.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב