דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בורגול, עדשים שחורות ובטטה צלויה
סלט בורגול, עדשים שחורות ובטטה צלויה
סלט טעים כזה לא אכלתם ממזמן

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות בגודל של 1.5 ס"מ.
  • 2 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 3 בקערה מערבבים את שמן הזית, הפפריקה והמלח, מוסיפים את הבטטות החתוכות ומערבבים היטב כך שכל הבטטות תכוסנה בשמן.
  • 4 מעבירים את הבטטות למגש מכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות עד שהן אפויות היטב. מוציאים ומקררים.
  • 6 בינתיים מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים למשך 25-30 דקות. טועמים כדי לבדוק אם זה מוכן.
  • 7 משרים את הבורגול המלא עם 3 כוסות מים רותחים למשך כ- 20 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
  • 7 מערבבים את העדשים השחורות עם הבורגול, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ושמן הזית, מוסיפים גם את הבטטות, מערבבים ומקשטים בכוסברה מעל.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)712219
חלבונים (גרם)24.73 7.61
פחמימות (גרם)13040
מתוכן סוכרים (גרם)9.59 2.95
שומנים (גרם)13.62 4.19
מתוכם שומן רווי (גרם)2.07 0.64
נתרן (מ"ג)2,685826.2
סיבים תזונתיים (גרם)29.35 9.03
מים (גרם)139.2342.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,288396.34
ויטמין B (מ"ג)9.522.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B3 (מ"ג)6.241.92
ויטמין B5 (מ"ג)2.010.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.1112.65
ויטמין C (מ"ג)22.56.92
ויטמין E (מ"ג)2.110.65
ויטמין K (מק"ג)22.36.86
סידן (מ"ג)85.9726.45
ברזל (מ"ג)4.131.27
מגנזיום (מ"ג)196.860.55
זרחן (מ"ג)358.09110.18
אבץ (מ"ג)2.340.72
אשלגן (מ"ג)834.85256.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.770.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.730.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 6.9% 12.5% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה