דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים ירוקות קל וטעים
מרק עדשים ירוקות קל וטעים
מרק עדשים ירוקות קל וטעים
מרק עדשים שמחמם את הלב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 287 גרם למנה\יחידה (סיר משפחתי (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: קוצצים את הבצל והשום, חותכים לקוביות את הגזר, הקישוא, הבטטה ותפוח האדמה, פורסים את הסלרי וקוצצים את הפטרוזיליה והשמיר.
  • 2 מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים מעט את הבצל והשום. מוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול, העדשים הירוקות והתבלינים. מערבבים מעט, מכסים את כל הירקות במים ומבשלים כ- 40 דקות על להבה נמוכה.
  • 3 מעבירים חלק מהירקות והעדשים לבלנדר, מוסיפים את הפטרוזיליה הטרייה ושן שום אחת, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את החלק הטחון לסיר, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות עד שהמרק מוכן (בשלב זה גם בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך).
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25489
חלבונים (גרם)11.57 4.03
פחמימות (גרם)5017
מתוכן סוכרים (גרם)8.08 2.82
שומנים (גרם)2.07 0.72
מתוכם שומן רווי (גרם)0.2 0.07
נתרן (מ"ג)939.69327.7
סיבים תזונתיים (גרם)15.83 5.52
מים (גרם)214.4274.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)976.82340.65
ויטמין B (מ"ג)3.291.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.690.59
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.7718.05
ויטמין C (מ"ג)34.8812.16
ויטמין E (מ"ג)1.140.4
ויטמין K (מק"ג)201.5570.29
סידן (מ"ג)82.3328.71
ברזל (מ"ג)1.890.66
מגנזיום (מ"ג)40.5314.14
זרחן (מ"ג)84.5429.48
אבץ (מ"ג)0.690.24
אשלגן (מ"ג)667.19232.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.1% 2.6% 14.6% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.