דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל גרגירי חומוס
תבשיל גרגירי חומוס
תבשיל גרגירי חומוס
תוספת חמה, מזינה וטעימה לארוחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (כתוספת לארוחה עיקרית))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב במסננת את גרגירי החומוס ולסנן.
  • 2 לטגן בשמן בסיר את הפלפל האדום עד להשחמה. מוסיפים את השום הכתוש ומיד את הכוסברה הקצוצה.
  • 3 מערבבים ומוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים (במידה ומשתמשים באבקת מרק עוף וודאו שהינה ללא מונוסודיום גלוטמט).
  • 4 מערבבבים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות עד לריכוך הגרגירים (מערבבים מדי פעם במהלך הבישול).
  • 5 בתיאבון חיוך
  • המלצות חמות:
  • 1 מי שאוהב חריף יכול להשתמש בפפריקה אדומה חריפה או להוסיף בטיגון גם פלפל חריף חתוך לפרוסות.
  • 2 מי שרוצה רוטב פחות סמיך יכול להוסיף עוד מים (עד כוס אחת נוספת).
  • 3 כדאי לאכול בליווי חלה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. עדיף להשתמש בגרגירי חומוס מוקפאים - מקצר את תהליך השריית הלילה והבישול מהיר יותר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19085
חלבונים (גרם)9.55 4.28
פחמימות (גרם)2913
מתוכן סוכרים (גרם)1.47 0.66
שומנים (גרם)8.37 3.76
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.28
נתרן (מ"ג)74.7333.53
סיבים תזונתיים (גרם)9.93 4.46
מים (גרם)119.8453.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)67.9630.5
ויטמין B (מ"ג)0.560.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.374.2
ויטמין C (מ"ג)55.7625.02
ויטמין E (מ"ג)0.70.31
ויטמין K (מק"ג)22.510.1
סידן (מ"ג)19.538.76
ברזל (מ"ג)2.271.02
מגנזיום (מ"ג)8.413.77
זרחן (מ"ג)16.617.46
אבץ (מ"ג)0.150.07
אשלגן (מ"ג)115.9952.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.5% 14.8% 16.9% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?