דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פרג ושוקולד מושלמת
פשוט עוגה מפנקת לסופ"ש
  • 1 מקציפים את הביצים בשלמותן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 2 מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמן בזרם דק, מיץ התפוזים והיוגורט. מוסיפים את הקמח התופח, הפרג הטחון, הסולת והקוקוס (לאחר שתחילה ערבבנו יחד בקערה) בהדרגה ובערבוב איטי. בסוף מקפלים לתערובת את התפוח המגורד בפומפייה וגרידת הלימון.
  • 3 יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 45 דקות.
  • 4 ממיסים את השוקולד המריר, החלב והחמאה יחד על הגז או במיקרוגל, ומצפים את העוגה. מתקבלת עוגת פרג ושוקולד מושלמת.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאחר שמצננים מעט את העוגה ניתן לערבב חצי כפית קפה נמס בחצי כוס מים ולהרטיב את העוגה.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

עבור גרסת פרווה: במקום גביע היוגורט אפשר להוסיף כחצי כוס מיץ תפוזים או כחצי כוס קרם קוקוס, ולקרם השוקולד לציפוי אפשר להוסיף קרם קוקוס במקום החלב ומרגרינה במקום חמאה באותו היחס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 34.1% 10.6% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב