מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 40 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הצ`ורוס שמכינים)
- הבצק הרבוך
- חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- קמח לבן - כוס (155 גרם)
- ביצה - 2 Large
- תמצית וניל - כף (10 מ"ל)
- השמן לטיגון
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
צ`ורוס ספרדי לחנוכה
- 1 להרתיח בסיר את המים עם החמאה, הסוכר והמלח.
- 2 כשמגיע לרתיחה לכבות את האש, להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב עד שהעיסה נהפכת לגוש בצק.
- 3 לקרר בצד למשך כ- 10 דקות (הקירור נועד כדי שהביצים לא תתבשלנה כשמוסיפים אותן בשלב הבא).
- 4 להעביר את הבצק לקערה, להוסיף את הביצים הטרופות ותמצית הוניל ולערבב היטב (תחילה הבצק מתפרק אך הוא מתאחד שוב עם הערבוב - אני ערבבתי עם מטרפה, אך רצוי יותר לערבב עם לקקן מכיוון שהבצק נכנס אל תוך המטרפה ומקשה על מלאכת הערבוב כך). בשלב זה ניתן בעיקרון להוסיף את הביצים אחת אחת על מנת לחוש את הבצק והאם הוא זקוק לביצה נוספת בכל פעם. בנוסף, ניתן להשתמש במיקסר על מנת לקרר את הבצק לפני הוספת הביצים וכמובן על מנת לעבד אותו לאחר הוספתן.
- 5 לקחת חתיכה מהבצק באמצעות שתי אצבעות ולמתוח - הבצק אמור להימתח מעט בין האצבעות. במידה ולא נמתח - הוסיפו מעט מים עד לקבלת המרקם האידיאלי ועד שהוא נמתח בצורה טובה (אני הוספתי מעט).
- 6 להעביר את עיסת הבצק אל שקית זילוף (רצוי שקית זילוף רב פעמים מבד) עם צנתר משונן 15 מ"מ.
- 7 לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר ולמדוד את חום השמן ל- 170-180 מעלות צלזיוס. במידה ואין לכם מד טמפרטורה - תזלפו חתיכה קטנה מהבצק - אם היא צפה סימן שהשמן מחומם היטב. דרך נוספת לבדיקה היא להכניס קצה של כף עץ לשמן - מסביב אתם אמורים לראות בועות קטנות.
- 8 להניח בשמן חתיכה קטנה של גזר מקולף (על מנת למנוע את השחרת השמן במהלך הטיגון).
- 9 לזלף צ`ורוס אל תוך השמן החם בגודל הרצוי ולטגן משני הצדדים.
- 10 להניח את הצ`ורוס מעט על נייר סופג ולטבול אותו בתערובת של סוכר וקינמון (לא חובה). ניתן להגיש את הצ`ורוס עם אילו מטבלים שאוהבים.
- 11 מתקבל צ`ורוס ספרדי קל להכנה וטעים.
- 12 בתיאבון וחג חנוכה שמח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`ורוס לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק בהתאם לגודל הסיר. הערך התזונתי לא כולל את התוספות השונות לצ`ורוס. ניתן לשלב סוכר וניל במקום הסוכר הרגיל לטעם ונילי יותר (ואולי לוותר על תמצית הוניל). צ`ורוס אוכלים ישר אחרי הטיגון אחרת אינו טעים - הגישו מיד עם התוספות שהכנתם מבעוד מועד.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
54.1% |
9% |
36.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב