מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 168 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
אחד המתאבנים הטעימים שתאכלו
- הכנת העוף:
- 1 לערבב את כל מצרכי הרוטב והתבלינים בקערה חסינת אש.
- 2 להוסיף את חזה העוף (חצי פרפר) ומניחים בתנור חם (200 מעלות) למשך כ- 20-25 דקות או עד שהעוף מוכן (במידה וזו חתיכה ממש עבה ייתכן ויידרש עוד זמן).
- הכנת שאר המילוי:
- 1.לחתוך את הגזר והסלק לגפרורים באורך של כ- 7 ס"מ ולשים כל אחד בקערית נפרדת. שימו לב שאפשר גם פחות אבל בטוח לא יותר כי אחרת לא תצליחו לקפל את הספרינג רול.
- 2 לקצוץ את העירית ולשים גם כן בקערית.
- 3 להפריד את עלי הכוסברה והנענע מהגבעולים ולשים בקעריות.
- 4 לפרוס את פלפל הצ`ילי דק דק ולשים בקערית.
- חוזרים לעוף + שלב אחרון לפני ההרכבה:
- 1 להוציא מהתנור ולהשאיר להתקררות על השיש.
- 2 עכשיו יש 2 אופציות: לפורר את העוף או לחתוך אותו לרצועות באורך של כ- 7 ס"מ ברוחב של כ- 1×1 ס"מ.
- 3 שלב אחרון לפני ההרכבה: לפרוס דק דק את המלפפונים הירוקים בעזרת קולפן או מנדולינה לאורכם.
- ההרכבה:
- 1 להניח מגבת רטובה על קרש חיתוך.
- 2 לטבול דף אורז במים לשנייה, להוציא ולהניח על גבי המגבת.
- 3 להניח כ- 4 פרוסות מלפפון במרכז דף האורז עם טיפה חפיפה אחד על השני.
- 4 לפזר קצת עוף או להניח 2-3 פרוסות עוף (תלוי באילו מהאופציות בחרתם בסעיף 8) במרכז נייר האורז.
- 5 מעל לפזר כמה עלי נענע וכוסברה, וקצת מהעירית הקצוצה.
- 6 מעל לפזר כמה גפרורי סלק וגזר.
- 7 להניח 2-3 פרוסות צ`ילי.
- 8 לקפל את שני צדדי דף האורז פנימה על גבי המלית ולגלגל.
- 9 להגיש את הספרינג רול עם רוטב סויה ורוטב צ`ילי.
- 10 בתיאבון
ציוד נדרש: קערת מים שיכולה להכיל את דפי האורז.
שיטת ההכנה כוללת גם את אפיית חזה העוף בתנור. מומלץ להשתמש ברוטב סויה ימאסאה (במקרה כזה לא צריך להוסיף את הסוכר).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6% |
4.9% |
39.9% |
49.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב