דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
הכי פשוטות - הכי טעימות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (12-15 לביבות תפוחי אדמה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לגרר בפומפייה גסה את תפוחי האדמה (אפשר גם במעבד מזון).
  • 3 לסחוט היטב את כל הנוזלים, להוסיף את המלח, השום הגבישי ושמן הזית לפי הטעם ולערבב היטב.
  • 4 לקחת כמות מהתערובת עם היד, להדק בין כפות הידיים ליצירת מעין דיסקית/לביבה.
  • 5 להניח את הלביבה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לרסס מעט בספריי שמן (לא חובה) ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כרבע שעה.
  • 6 להפוך בעדינות את הלביבות ולאפות כרבע שעה נוספת עד להזהבה.
  • 7 לצנן מעט את הלביבות ולהתענג - מתקבלו לביבות תפוחי אדמה מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להוסיף גם בצל מגורר אחד לתערובת (לא לשכוח לסחוט נוזלים).
  • 2 ניתן להחליף את השום הגבישי בפלפל שחור או כל תבלין אחר שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)146104
חלבונים (גרם)2.71 1.92
פחמימות (גרם)3021
מתוכן סוכרים (גרם)2.35 1.66
שומנים (גרם)2.11 1.49
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.24
נתרן (מ"ג)256.08181.07
סיבים תזונתיים (גרם)2.08 1.47
מים (גרם)104.3873.8
ויטמין B (מ"ג)3.32.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.931.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.468.81
ויטמין C (מ"ג)17.7212.53
ויטמין E (מ"ג)0.060.04
ויטמין K (מק"ג)0.420.29
סידן (מ"ג)7.085
ברזל (מ"ג)0.490.34
מגנזיום (מ"ג)34.6124.47
זרחן (מ"ג)69.2148.94
אבץ (מ"ג)0.40.28
אשלגן (מ"ג)541.31382.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 5.7% 7.4% 81.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.