דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (10-14 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • גזר - 8 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.9 ק"ג)
    קלופים ומבושלים במי מלח
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שום - 6 שיניים
    שיניים גדולות וקצוצות
  • פפריקה - כפית שטוחה
    חריפה
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט גזר פיקנטי
הסלט הכי פופולארי על שולחן השבת
  • 1 לקלף את הגזרים ולבשל במי מלח למשך כחצי שעה (תלוי בגודל הגזר).
  • 2 לקרר את הגזרים ולפרוס לעיגולים בעובי הרצוי.
  • 3 לערבב בקערה את השמן עם כל התבלינים (להוסיף עוד לפי הטעם).
  • 4 להוסיף את הגזר הפרוס, לערבב היטב ולהניח כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.
  • 5 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בפפריקה מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.1% 31% 4.8% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב