דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית סמיך
מרק שעועית סמיך
מרק סמיך וטעים בחורף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 659 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לילה לפני משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים. קוצצים דק את השום, הגזר והסלרי, ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות וממשיכים לבשל יחד עוד מספר דקות. מוסיפים את כל התבלינים והפלפלים המיובשים (לא מוסיפים את המלח).
  • 4 מסננים את השעועית המושרית ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  • 5 מוסיפים את המלח וטועמים. השעועית צריכה להיות רכה לגמרי למאכל. מוזגים מהמרק לצלחת ומוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לעשות שימוש בכל סוג של שעועית יבשה: לבנה קטנה, חומה או כל סוג של שעועית מעניינת שאתם מוצאים בשוק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איריס לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)43666
חלבונים (גרם)22.86 3.47
פחמימות (גרם)7411
מתוכן סוכרים (גרם)10.22 1.55
שומנים (גרם)7.48 1.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.21 0.18
נתרן (מ"ג)701.66106.55
סיבים תזונתיים (גרם)17.14 2.6
מים (גרם)533.2480.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)526.3779.93
ויטמין B (מ"ג)3.890.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.490.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.230.19
ויטמין B5 (מ"ג)1.010.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)366.1855.61
ויטמין C (מ"ג)21.13.2
ויטמין E (מ"ג)1.040.16
ויטמין K (מק"ג)102.915.63
סידן (מ"ג)292.2744.38
ברזל (מ"ג)10.141.54
מגנזיום (מ"ג)191.1929.03
זרחן (מ"ג)330.3950.17
אבץ (מ"ג)3.620.55
אשלגן (מ"ג)2,017306.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.510.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 6.2% 18.9% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה