דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת טעימה ובריאה לילדים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 288 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את האורז בשמן למשך כ- 5 דקות עד שנהיה מבריק ושחום מעט.
  • 2 להוסיף לאורז את המים והתבלינים, להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כ- 20 דקות או עד שהאורז מוכן.
  • 3 בנפרד לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הגזר והסלרי (מלבד העלים) לכ- 10 דקות ולערבב מדי פעם.
  • 4 להוסיף את החומוס השלם, מעט מלח ועלי הסלרי, ולערבב עוד כ- 2 דקות.
  • 5 להניח הכל על האורז המוכן, לערבב היטב ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)347121
חלבונים (גרם)8.02 2.79
פחמימות (גרם)5218
מתוכן סוכרים (גרם)2.02 0.7
שומנים (גרם)13.28 4.61
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 0.34
נתרן (מ"ג)958.55332.83
סיבים תזונתיים (גרם)4.52 1.57
מים (גרם)169.7958.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)168.6358.55
ויטמין B (מ"ג)0.460.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.33.23
ויטמין C (מ"ג)2.820.98
ויטמין E (מ"ג)0.270.09
ויטמין K (מק"ג)8.622.99
סידן (מ"ג)21.857.59
ברזל (מ"ג)0.380.13
מגנזיום (מ"ג)8.212.85
זרחן (מ"ג)18.16.29
אבץ (מ"ג)0.140.05
אשלגן (מ"ג)134.3346.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 17.1% 10.3% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.