דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה מיוחדת מבצק עלים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 419 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הירקות לפרוסות דקות יחסית של כחצי ס"מ.
  • 2 שמים את כל הירקות בקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית.
  • 3 מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים כ- 30 דקות בחום של 200 מעלות עד שמתרככים קלות (תהיה עוד אפייה בהמשך). מערבבים בערך במחצית הזמן.
  • 4 פורסים את בצק העלים וחותכים אותו כדי שייכנס בגודל של תבנית תנור.
  • 5 מניחים את הבצק בתבנית על גבי נייר אפייה.
  • 6 חורצים צורה של מלבן כ- 1.5 ס"מ משולי הבצק.
  • 7 מפזרים את הירקות על גבי הבצק בתוך המלבן המחורץ.
  • 8 מפזרים את הגבינה המגוררת (ראו הערה בנוגע לסוג הגבינה).
  • 9 אופים במשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 10 מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס מעל.
  • 11 מטפטפים מעל את החומץ הבלסמי.
  • 12 חותכים ומגישים.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בגבינת פרמזן או בכל גבינה אחרת מתאימה שאוהבים - אפשר גם תערובת של כמה סוגי גבינות.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)531127
חלבונים (גרם)11.96 2.86
פחמימות (גרם)5112
מתוכן סוכרים (גרם)15.36 3.67
שומנים (גרם)32.25 7.7
מתוכם שומן רווי (גרם)12.55 3
כולסטרול (מ"ג)40.87 9.76
נתרן (מ"ג)910.66217.55
סיבים תזונתיים (גרם)5.22 1.25
מים (גרם)285.7168.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)490.88117.27
ויטמין B (מ"ג)2.420.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.290.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)81.2619.41
ויטמין C (מ"ג)110.4226.38
ויטמין E (מ"ג)1.590.38
ויטמין K (מק"ג)13.13.13
סידן (מ"ג)174.7741.75
ברזל (מ"ג)1.430.34
מגנזיום (מ"ג)51.5412.31
זרחן (מ"ג)102.1224.4
אבץ (מ"ג)0.820.2
אשלגן (מ"ג)643.91153.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 32.3% 12% 50.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.