דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תחתית תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    אדומים (בגודל בינוני)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • מלח - קורט
  • שאר המצרכים
  • אורז פרסי קלאסי -  כוסות - סה"כ (365 גרם)
    או בסמטי
  • מלח - כף שטוחה
    למי בישול האורז
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לערבוב עם המים הרותחים
  • מים לבישול - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז פרסי ביתי
אין על האוכל הפרסי
  • 1 מרתיחים כ- 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כף המלח לבישול האורז ואת האורז, מבשלים כ- 8 דקות (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעם ומסננים.
  • 2 מוסיפים לאורז כף שמן ומערבבים.
  • 3 מחממים 3 כפות שמן בסיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ), מניחים בצפיפות את תפוחי האדמה (לאחר שקלפנו ופרסנו לעובי כס"מ) ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  • 4 מפזרים מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת הקארי וקורט המלח.
  • 5 מוסיפים מעל את האורז, מיישרים ומהדקים מעט. משהים על אש גבוהה עוד כ- 2 דקות.
  • 6 מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ויוצקים בהדרגה מעל האורז. מכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה עוד כ- 30 דקות ומוכן.
  • 7 מתקבל אורז פרסי מושלם - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 10.8% 6.9% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב