דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.05 ק"ג למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מקלובה
מקלובה עוף אורגינל
  • 1 מעלים על האש את העוף כאשר בתוך הסיר אנו שמים את העוף עם בוקה גרני (ירקות שורש כמו בצל, גזר וסלרי - רק לבישול העוף) ומוסיפים מים עד שהעוף מכוסה.
  • 2 מבשלים את העוף עד שעה.
  • 3 אחרי שהעוף מוכן, מקררים אותו ומתחילים לפרק אותו מעצמות. את הבשר להפריד מהעצמות ולהניח בצד ואת העצמות לזרוק.
  • 4 מפרקים את הכרובית לראשים גדולים בערך של 2 ס"מ כל ראש.
  • 5 מחממים בווק שליש כוס שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכרובית עד לקבלת צבע זהבהב, קרוב לחום.
  • 6 מוציאים מהשמן למסננת כדי שכל השמן הנספג יצא.
  • 7 בינתיים בסיר מוסיפים את שליש כוס השמן השני, מחכים עד שיתחמם ואז מוסיפים את האורז ומתחילים לערבב עד שהאורז מצופה בכל השמן ואז מוסיפים את בשר העוף שבישלנו מקודם ומוסיפים את המלח עם הפלפל, המלח, המוסקט והקינמון.
  • 8 מערבבים היטב, מוסיפים את הכרובית וממשיכים לערבב 30 שניות.
  • 9 לאחר מכן מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18-20 דקות עד שהאורז סופג את כל המים.
  • 10 מגישים בצלחת - מומלץ להגיש עם סלט ערבי או טבולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 40.7% 46.5% 9.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.77 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב