דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • ביצה - 3 Large
  • סוכר וניל - 3 אריזות נייר - סה"כ (30 גרם)
  • ארק - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כדי שהבצק יישאר קריספי
  • מיץ תפוזים - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    טבעי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • קמח לבן - 3 כוסות - סה"כ (465 גרם)
  • הטיגון והקימוח
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • קמח לבן - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • דבש - כוס (344 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת צ`אק צ`אק
צ`אק צ`אק שנגמר בצ`יק צ`אק
  • 1 לערבב את מצרכי הבצק (להוסיף את הקמח בהדרגה) וללוש לבצק רך ועדין. הבצק יוצא דביק - מדי פעם לקמח. לכסות בניילון נצמד ולקרר כשעה לפחות.
  • 2 לחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה מלבני ודק ככל האפשר, לחתוך ל- 4-5 רצועות, לקמח, להניח רצועה על רצועה עם פיזור של קמח, לחתוך לאטריות הכי דקות שאפשר (להפריד בעזרת קימוח) וכך להכין גם את חלק הבצק השני.
  • 3 לחמם שמן בסיר קטן, כל פעם לקחת חופן מהאטריות ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה (הבצק מכפיל את עצמו בטיגון). להניח על נייר סופג, להעביר לקערה גדולה, למזוג את סירופ הסוכר מעל (לבשל את מצרכי הסירופ כ- 10 דקות עד שהסוכר נמס), לערבב במהירות ולעצב מהר צורה של עוגה על כלי הגשה מכיוון שהאטריות מתקשות מהר.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוגת הצ`אק צ`אק לאחר הטיגון (1/4 כוס). יש לטגן בשמן עמוק (כוס שמן לטיגון) ולהוסיף לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 7.5% 7.6% 84.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב