דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (4 לחמים בקוטר כ- 20 ס"מ)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמח אל קערת המיקסר, יוצרים במרכז גומה ומוסיפים את המלח, השמן והמים (בהדרגה ולפי הצורך). מערבלים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי (ניתן גם להכין את הבצק בידיים). מניילנים את הבצק ומשאירים לנוח כ- 30 דקות בטמפרטורת חדר.
  • 2 מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים.
  • 3 מוסיפים את הבצל הירוק, הג`ינג`ר ואת כל התבלינים, ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 4 מחלקים את הבצק והמלית לארבעה חלקים שווים.
  • 5 מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 מ"מ. מניחים במרכז 2-3 פרוסות פרושוטו ואת מלית תפוחי האדמה, וסוגרים את הקצוות מעל למעין כיס הדוק. מקמחים עוד טיפה את משטח העבודה, הופכים את הכיס עם התפר כלפי מטה ומרדדים שוב לפיתה בקוטר של כ- 20 ס"מ.
  • 6 מחממים היטב מחבת יבשה (אין צורך בשמן לטיגון) ומטגנים כל לחם הודי במשך כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 7 מברישים כל לחם בשמן זית ומגישים (אפשר בליווי רוטב פיקנטי).
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)461212
חלבונים (גרם)14.31 6.56
פחמימות (גרם)7333
מתוכן סוכרים (גרם)1.27 0.58
שומנים (גרם)13.26 6.08
מתוכם שומן רווי (גרם)1.55 0.71
כולסטרול (מ"ג)13.13 6.02
נתרן (מ"ג)1,579724.3
סיבים תזונתיים (גרם)1.99 0.91
מים (גרם)88.5440.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.217.44
ויטמין B (מ"ג)1.190.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.720.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.525.74
ויטמין C (מ"ג)6.052.78
ויטמין E (מ"ג)0.240.11
ויטמין K (מק"ג)27.4812.6
סידן (מ"ג)27.0512.41
ברזל (מ"ג)1.120.51
מגנזיום (מ"ג)17.287.93
זרחן (מ"ג)28.6213.13
אבץ (מ"ג)0.280.13
אשלגן (מ"ג)219.28100.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 13% 14% 71%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
שילוב של לחם הודי עם פרושוטו איטלקי