דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס שוקולד לפסח
אחת העוגות המושלמות לחג הפסח
  • הכנת בסיס המרנג:
  • 1 מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה, וממשיכים להקציף כ- 8 דקות עד שנוצר קצף נוקשה ומבריק.
  • 2 מוסיפים את האגוזים והקוקוס לקצף בתנועות קיפול עדינות, מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומיישרים.
  • 3 אופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 30 דקות ומצננים.
  • הכנת שכבת מוס השוקולד:
  • 1 ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל.
  • 2 מוסיפים את הרום ומערבבים.
  • 3 מחממים את החלב בקלחת. בינתיים בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את החלמונים, 2 כפות סוכר גדושות ואינסטנט פודינג שוקולד. כשהחלב מגיע לסף רתיחה יוצקים ממנו כרבע כוס בזרם דק לתערובת החלמונים (בערבוב מהיר), יוצקים הכל חזרה לקלחת, ממשיכים לערבב על אש קטנה רק עד להסמכה ומורידים מהאש.
  • 4 מקפלים את תערובת החלמונים והפודינג בתערובת השוקולד ומעבירים לקערה גדולה.
  • 5 בנפרד מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר גדושות. מוסיפים בהדרגה את הקצפת לקערת השוקולד בתנועות קיפול.
  • 6 יוצקים את המוס על שכבת המרנג שבתבנית ומיישרים. מכניסים למקרר להתייצבות (אפשר גם להכניס למקפיא כשעה - מתייצב מהר יותר).
  • 7 מעטרים את העוגה איך שאוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את קישוטי העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 40.8% 8.3% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.77 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב