דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת קליק יום הולדת
כמה שוקולד בעוגה אחת - יאמי (:
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את הסוכר, הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים את הברנדי, הביצים, השמן ומיץ התפוזים לתערובת אחידה.
  • 3 מוזגים את תערובת הרטובים ליבשים ומערבבים לתערובת אחידה. הישמרו מערבוב יתר. מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 45 דקות עד שקיסם שמוכנס פנימה יוצא יבש.
  • 4 לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מכינים את הציפוי: בקערה המתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד והשמנת, ובפולסים של 30 שניות ממיסים את השוקולד עד שהוא כמעט נמס. מערבבים היטב לקבלת קרם מבריק.
  • 5 מעבירים סכין מסביב לעוגה כדי לוודא שהיא לא נדבקת לתבנית ומוזגים את השוקולד. חלק ממנו יזלוג סביב העוגה וזה מה שאנו רוצים. משאירים את העוגה ככה בטמפרטורת החדר כרבע שעה ואז מפזרים את הקליק (לי יש שריטה - אני סידרתי אחד אחד לתדהמת בן זוגי שיחייה).
  • 6 העוגה יכולה להישמר יומיים בטמפרטורת החדר (היא במיטבה ככה) כשהיא מכוסה היטב ובמקום קריר - רחוק מהישג ידה של השמש. בקיץ או בכלל היא נשמרת כמה ימים במקרר, אבל כדי להגישה במיטבה הוציאו אותה חצי שעה לפני ההגשה. מתקבלת עוגת שוקולד קליק מושלמת!
  • 7 תיהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 אפשר לאפות את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ - רק קחו בחשבון שהיא תצא נמוכה יותר.
  • 2 כדי שהציפוי ייצא ישר כמו בתמונה, לאחר שהעוגה בטמפרטורת החדר מעבירים סכין מסביב, מוציאים, הופכים אותה כך שהבסיס הישר הוא החלק העליון ומחזירים אותה לתבנית. מוזגים את הציפוי ומקשטים.
  • 3 הקליק הוא חלבי. במידה ואתם רוצים עוגה פרווה מחליפים את השמנת בשמנת צמחית ובמקום קליק אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות או עדשים פרווה.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 26.7% 8.2% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב