דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 211 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שטרודל תפוחים
  • 1 מכינים מראש קערה עם מיץ מלימון אחד בתוספת 2.5 כוסות מים.
  • 2 חותכים את התפוחים לרבעים ואז פורסים אותם לפרוסות דקות, את הפרוסות שחתכתם תכניסו לתוך הקערה של הלימון והמים (כדי שהתפוחים לא ישחירו).
  • 3 במחבת על להבה נמוכה שמים את החמאה, התפוחים הפרוסים, כפית קינמון, 1/2 כוס סוכר ומערבבים.
  • 4 מבשלים את התערובת כ- 20-30 דקות עד לקירמול (צבע חום בהיר- לא לקרמל יותר מדי).
  • 5 בסיום הבישול מוסיפים לתערובת את הצימוקים, אגוזים וגרידת הלימון, מערבבים היטב ומצננים.
  • 6 מחממים תנור ל- 160 מעלות צלזיוס.
  • 7 מרדדים בצק עלים לגודל 35*20 בערך, ועובי של כ- 3 מ"מ.
  • 8 בצד אחד של הבצק (מאוזן) עושים חתכים קטנים עם סכין, מפזרים על פני הבצק מעט קינמון וסוכר.
  • 9 בצד השני של הבצק מניחים את תערובת התפוחים.
  • 10 סוגרים תחילה משתי הקצוות ולאחר מכן עוטפים את התפוחים עם הצד השני של הבצק, כך שהחתכים שעשיתם ייראו בחלק העליון של השטרודל.
  • 11 מברישים בביצה ומקשטים בשקדים פרוסים.
  • 12 אופים כ- 30-40 דקות עד להזהבה.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש במגוון סוגי התפוחים, אך ממליצה בתפוחי גרנד סמית - תפוחים ירוקים וחמוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 26.6% 7.9% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב