דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בישול הכוסמת
  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    שטופה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • תערובת הירקות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד דק
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • תירס מתוק - כוס (175 גרם)
  • פטרוזיליה - 2 גבעולים בינויים - סה"כ (20 גרם)
    חתוכים דק (עם העלים)
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כוסמת עם ירקות בתיבול עשיר
אין כמו כוסמת למנה בריאותית ועשירה בויטמנים
  • 1 להניח בסיר את הכוסמת, המים, המלח והשמן.
  • 2 לערבב את הכוסמת מעת לעת ולהביא לרתיחה.
  • 3 להנמיך את הלהבה ולבשל את הכוסמת כ- 20 דקות או עד שהיא מוכנה (כמו בישול של אורז).
  • 3 לטגן במחבת במעט שמן את הבצל ואת שאר הירקות, לרכך מעט ולהוסיף את תערובת התבלינים.
  • 4 לערבב מדי פעם את הירקות עד להתרככות.
  • 5 כשהכוסמת מתרככת, לערבב ביחד עם תערובת הירקות ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 24% 9.2% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב