דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחחח מה שאפשר להכין עם דלעת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הסלרי והבצלים עד להתרככות.
  • 2 להוסיף את השום, השמיר, הפיצוחים והתבלינים (כל המצרכים הנוספים מלבד הדלעת), ולהמשיך לטגן למשך דקה או שתיים נוספות.
  • 3 להוסיף את קוביות הדלעת ולערבב היטב לספיגת הרוטב.
  • 4 לבשל על להבה נמוכה במשך כ- 5 דקות ולהשגיח שהדלעת לא תתרכך יתר על המידה. להעביר אל קערה נאה עם כפות הגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש את המנה חמה או קרה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17492
חלבונים (גרם)5.04 2.68
פחמימות (גרם)137
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 1.34
שומנים (גרם)12.2 6.47
מתוכם שומן רווי (גרם)1.09 0.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)311.1165.13
סיבים תזונתיים (גרם)3.45 1.83
מים (גרם)153.4581.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)316.64168.07
ויטמין B (מ"ג)1.380.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.690.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.8913.74
ויטמין C (מ"ג)12.136.44
ויטמין E (מ"ג)2.131.13
ויטמין K (מק"ג)33.0417.54
סידן (מ"ג)47.4225.17
ברזל (מ"ג)1.160.61
מגנזיום (מ"ג)18.589.86
זרחן (מ"ג)56.429.93
אבץ (מ"ג)0.430.23
אשלגן (מ"ג)407.06216.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.740.92
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.550.29
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.180.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.832.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.741.98

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 36.5% 15.1% 38.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.85 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?