דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לא יכולים בלי חצילים?

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך, ובינתיים מרפדים את תבניות התנור ומשמנים אותן בכף שמן זית כל אחת (2 כפות סה"כ).
  • 2 מסדרים בתבניות את פרוסות החצילים, מושחים כל פרוסה במעט שמן זית (3 כפות סה"כ) ומפזרים עליהן מעט מלח ים ותימין יבש.
  • 3 אופים בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים לקירור קל.
  • 4 מגישים חם או מנשנשים כך ישר מהתבנית.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35781
חלבונים (גרם)3.61 0.81
פחמימות (גרם)378
מתוכן סוכרים (גרם)13.23 2.99
שומנים (גרם)24.1 5.44
מתוכם שומן רווי (גרם)3.74 0.84
נתרן (מ"ג)1,370309.31
סיבים תזונתיים (גרם)11.05 2.49
מים (גרם)369.9683.51
ויטמין A (מק"ג)12.052.72
ויטמין B (מ"ג)3.730.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.570.58
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.2314.27
ויטמין C (מ"ג)6.361.44
ויטמין E (מ"ג)1.840.42
ויטמין K (מק"ג)46.2510.44
סידן (מ"ג)62.5514.12
ברזל (מ"ג)3.50.79
מגנזיום (מ"ג)49.7811.24
זרחן (מ"ג)65.914.87
אבץ (מ"ג)0.620.14
אשלגן (מ"ג)523.66118.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 31.7% 4.7% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.